• Äldre elektronik åter populärt

  Det är inte så konstigt att gammal elektronik återigen har tagit fart och blivit populärt bland olika årsgrupper. Många saknar tiden som varit och vill återuppleva gamla minnen, medan andra är mer nyfikna eller entusiastiska samlare.

  Walkie Talkies

  Den här typen av kommunikationsradio var mycket populärt bland barn för ett antal år sedan men trenden avtog. Nu visar det sig att walkie talkies återigen är något som många barn sysselsätter sig med och även vuxna. Självklart används walkie talkies i vissa jobbsammanhang och har gjort ett bra tag, men som underhållning har trenden kommit tillbaka på senaste tiden. Dessa radios är perfekt för utomhus lekar i skogen eller för att kommunicera med vänner. De passar även bra för inomhuslekar som kurragömma.

  Vinylspelare

  Musik är något människor i alla åldrar älskar. Många spelar instrument själva och ser till att ha de allra bästa högtalarna hemma för en maximal ljudupplevelse. Även fast musiken lever kvar så förändras sättet vi lyssnar på den. Något som de flesta barn tyvärr inte kommer uppskatta är den traditionella vinylspelaren. Däremot är detta något som både vuxna och en del ungdomar har fått upp ögonen för nu igen. Vinylspelaren försvann i samband med ny teknik. Istället för en stor spelare och gigantiska skivor skulle allt vara så praktiskt och kompakt som möjligt. Stereon tog över för hemmabruk och CD-spelaren blev otroligt populär så det kunde följa med överallt. Vinylplattorna förvandlades till CD-skivor som tog betydligt mindre plats och musikbranschen anpassade sig. Idag ses vinylspelaren som något coolt och unikt. Det är inte ofta man kommer hem till någon som har en ståendes i vardagsrummet, men det är absolut möjligt att hitta en och annan gömd i garaget eller en garderob.

  Radioapparater

  Stora antika radioapparater har länge varit som bortblåsta och fått göra plats till smidiga, mer praktiska versioner. Efter ett par år utanför rampljuset har radioapparaterna fått nytt liv och många väljer att investera i en snygg, traditionell modell. Efter att radion ersattes med egna spellistor och musikappar kanske det är svårt att tänka sig hur radioapparater kan fylla en funktion idag. Retro-känslan och utseendet väger dock tillräckligt. Många investerar inte i en radioapparat för funktionens skull utan desto mer för stilen. Det är idag häftigt att samla på gammal elektronik och sådant vi tar för givet idag kommer också så småningom bytas ut och kanske dyka upp ett par år senare.