• Det är inte fel att köpa billiga leksaker

  billiga-leksaker

  Som småbarnsförälder kan det vara svårt att stå emot barnen när de börjar tjata om leksaker. Tusen argument smattrar mot föräldrar som bara vill ta lugnt efter en jobbig arbetsdag. ”Jag vill ha!”, ”Jag fick ju inte den andra saken, kan jag få denna!”, ”Alla mina kompisar har ju fått en sån!”, och så vidare. Ofta känns det enklare att bara ge med sig än att sätta ner foten. Trots att man vet att efter några veckor, dagar – eller kanske till och med timmar – så har de tröttnat på leksaken. Och sedan ligger den slängd och bortglömd i ett skåp, tills den lämnas till en second hand butik någonstans.

  Det finns alternativ till dyra leksaker

  Det värsta med alltsammans är att få av dessa leksaker är särskilt billiga. De kostar hutlöst mycket – för något som bara ser ut som formgjutet plast. Men i barnens ögon är det det mest magiska under som tänkas kan. Men det finns strategier att komma förbi det stora pengaslukande hålet:
  1. Håll ut ett litet tag. Kanske blåser det förbi.
  3. Kolla E-bay. Många av dessa leksaker säljs via Asien väldigt mycket billigare än i Sverige.
  4. Besök en leksaksoutlet. Detta kräver också lite uthållighet då leksaker där oftast är de som var inne för någon säsong sedan.