• Handla elektronik på kredit

  Att handla elektronik på kredit blir allt vanligare och förutom att det går att göra via kreditkort så är det idag många elektronikkedjor som erbjuder kostnadsfri avbetalning. Konkurrensen är stor vilket gör det viktigt för dig som kund att vara uppmärksam på vilka alternativ som finns och vilket alternativ som passar dig allra bäst.

  Välj rätt kreditkort

  elektronik-pa-kreditMånga butiker och då framför allt de större elektronik-kedjorna erbjuder idag mängder av erbjudanden där du får din vara idag och antingen betalar inom loppet av en viss tid eller helt enkelt betalar om en viss tid. Samtidigt innehåller många av dessa erbjudanden dolda kostnader i form av uppläggnings- och aviavgifter samt stora kostnader för kunden vid försenad/utebliven betalning.

  Att handla på kredit med ett kreditkort innebär att du har större koll på de villkor som gäller då de gäller alla de köp du gör på kredit. Med andra ord behöver du inte läsa det finstilta för varje köp du gör. Men ett kreditkort är den en enda gången du behöver läsa det finstilta egentligen när du skaffar kortet. De allmänna villkoren på kreditkort är i regel också betydligt bättre än på enskilda butikers engångserbjudanden. Något som är god idé för dig som kund är att göra en jämförelse för att se vilket kreditkort som är bäst för just dig. Några exempel på punkter där kreditkort ofta skiljer sig åt är:

  • Årsavgift – Helt enkelt vad det kostar att ha kreditkortet med tillhörande konto.
  • Räntefria dagar – Antal dagar du kan ha en skuld utan att behöva betala ränta för denna.
  • Effektiv ränta – Den sammanlagda kostnaden det kostar dig att ha kreditkortet i förhållande till det du köper. Här räknas förutom räntan även årsavgift och andra avgifter med.

  Var försiktig när du handlar på kredit

  Att handla på kredit kan vara en bra lösning vid personligt svagare ekonomiska perioder. Du kommer aldrig att ha exakt lika mycket pengar flera månader i sträck utan det kommer att variera. Vet du att pengar är på väg in så kan ett köp på kredit vara en bra lösning som i vissa fall inte ens behöver innebära några extra kostnader utan endast en uppskjuten utgift.

  Tror du däremot att du kan få svårt att betala tillbaka de pengar du lånat så avråder vi dig från att handla på kredit. Förutom förseningsavgifter och dyra räntor så kan det gå så långt att du får betalningsanmärkningar och hamnar hos Kronofogden.